”Viktigt att tidredovisningen är enkel. Det är den i Retendo.”

Realtime Embedded i Stockholm säljer specialistkonsulter inom utveckling av inbyggda system. Företaget har 19 anställda och kunder som Bombardier, Ericsson, Stoneridge, De Laval och Intel. De senaste åren har både antalet anställda och omsättningen ökat, vilket ledde till att Realtime Embedded 2007 och 2008 blev utsedda till en av årets Gaseller av Dagens Industri. Jesper Hillberg, företagets vd och grundare, fick några frågor om hur de som konsultföretag arbetar med Retendo.

Hur använder ni Retendo idag?

– Vi använder Retendo huvudsakligen för tidrapportering och fakturering. Vi gör även en del projektplanering i systemet.

Hur har det hjälpt verksamheten att bli effektivare?

– Framför allt genom att Retendo har ett enkelt och smidigt gränssnitt för konsulternas tidrapportering. Det gör att konsulterna sparar tid. Eftersom det är webbaserat har de tillgång till systemet överallt: på kontoret, hemma, eller hos kunden. Kopplingen till faktureringen minimerar sedan risken att det blir fel, som det kan bli när man kopierar information mellan olika system.

Vilka är de tre största fördelarna med Retendo?

– Det är att jag har kontroll över mina uppdrag och har all information samlad. Vår ekonomiavdelning kan se priser och skapa fakturor. Våra anställda ser sina projekt och tidredovisar mot dessa i systemet. Vi i ledningsgruppen kan enkelt följa upp timmar och beställningar. Att det hänger ihop – samma information men olika perspektiv för olika roller och behov. Det är det absolut viktigaste.

Varför valde ni Retendo?

– För att det var just enkelt för konsulterna att använda. Det var mitt huvudkriterium. Tidrapportering är något som gärna läggs åt sidan för att det är tråkigt och jobbigt. Därför är det väldigt viktigt att det är enkelt och smidigt.

Realtime Embedded AB

Realtime Embedded är specialiserat på att hjälpa företag att ta fram inbyggda system till mer avancerade produkter.

Branch Konsult
Anställda 38 st
Omsättning 30 Mkr
Kund sedan 2012