Om Retendo

Retendo är specialister på webbaserade projektsystem för företag i alla storlekar. Våra lösningar ger dig allt från tidredovisning och fakturering till en komplett anpassningsbar affärslösning för projektorienterade företag.

Du kan alltid känna dig trygg med Retendos lösningar. Vi har funnits sedan 2001 och erbjuder gedigen support via telefon och e-post. Dessutom är uppkopplingen mot vår server krypterad och lika säker som när du banksurfar. Retendo är kort och gott perfekt för dig som vill ha full kontroll på administrationen med största möjliga enkelhet utan att det kostar skjortan. Retendo grundades i april 2001 och vi lanserade vår första produkt i januari 2003. Den grundläggande idén bakom våra lösningar bygger på en kombination av olika mjukvaror – en idé som vi sedan starten fortsatt att utveckla och förfina.

Vad betyder Retendo?

Ordet Retendo är latin och betyder ”bli flexibel” vilket kännetecknar våra produkter. Men det är även namnet på en avancerad sväng i forspaddling, som ingår i de multisporttävlingar som engagerar flera medarbetare i Retendos ledning. Tävlingarna genomförs i lag och i flera olika grenar som löpning, kajakpaddling och mountainbike. Tävlingarna håller ibland på i flera dygn och ställer höga krav på deltagarnas uthållighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Precis samma krav som vi ställer på de lösningar vi erbjuder våra kunder.

Miljösmart datordrift

Retendos serverhallar uppfyller miljöcertifikatet Triple Green. Triple Green är en kompromisslös miljömärkning. Inget flum – bara klimatsmart.

  • Elkraft från förnybara energislag
  • Hettan från servrarna samlas in och används till uppvärmning
  • Uppvärmningen ersätter andra energislag med en total besparing som följd

Vår kvalitetspolicy

Genom ett tydligt och strukturerat kvalitetsarbete säkerställer vi att kunden får de efterfrågade programvarorna och tjänsterna och att de håller hög kvalitet. Mål och metoder för detta arbete sammanfattas i vår kvalitetspolicy.

Vår miljöpolicy

Retendo strävar efter att i all vår verksamhet lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Vi har sammanfattat våra mål och åtgärder för detta i vår miljöpolicy.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.